Författarbesök

Författarbesök

 

Välkommen att boka mig för ett författarbesök!

”Pennskaft & pessar” är en historisk roman som tar sin början år 1926. Mellanskrigstiden var en omvälvande tid som för de svenska kvinnorna innebar större självständighet och ökade rättigheter.

Vi får följa Ruth, romanens huvudperson, som drömmer om eget oberoende som yrkeskvinna med klädbutik och egna kreationer, inte äktenskap, man och barn som hennes far insisterar på.

Den yrkeskarriär hon föreställt sig kommer dock att gestalta sig helt annorlunda när tiden väl är inne. Nya erfarenheter, perspektiv och insikter leder henne in på andra vägar. Vägar där hon kan göra verklig nytta.

Romanen passar väl som grund för samtal om kvinnors villkor förr och nu, i Sverige och i världen. Det är en berättelse som berör flera olika fält: samhällsnormer och förväntningar, kvinnokamp och kvinnors rättigheter, abortfrågan, jämställdhetsfrågor och ekonomisk självständighet. Moraliska dilemman liksom sorgebearbetning och att staka ut sin egen väg framåt i livet är andra ingredienser i handlingen. Boken är den första i en trilogi.

Vad innehåller ett författarbesök?

Ett författarsamtal med mig kan börja med att jag berättar i ord och bild om boken, hur det var på 1920-talet, hur kvinnors rättigheter utökades och hur samhället förändrades. Jag kan också tala om min skrivprocess, research, omslagsdesign och utgivningsprocess samt hur det är att jobba som lektör, manusutveckare och författare.

Tid för frågor och diskussioner finns självklart också. Publiken får gärna styra var fokus ska ligga.

Välkommen att kontakta mig för att boka en författarföreläsning via formuläret nedan.

Ja, jag är intresserad av en författarföreläsning!